بازسازی گلیکوژن (کربوهیدرات یا کربوهیدرات به همراه پروتئین؟) سوالی است که همیشه در جواب آن هستیم. انتشارات مبانی (ناشر تخصصی کتب علوم ورزشی) پیشگام در نشر مطالب علمی است این موضوع مهم را به قلم دکتر مجتبی کاویانی (استاد دانشگاه آکادایا کانادا) و مرتضی تاجیک نشر داده است. پس با ما همراه یکی از مطالب علمی ناب باشید.

توجه: مطالب درج شده اختصاصی انتشارات مبانی می‌باشد و تنها با ذکر منبع و نویسنده (دکتر مجتبی کاویانی) قابل استفاده است.

یکی از کتاب‌های بسیار سازنده که در حوزه پروتئین و کمبود انرژی می‌توان اشاره کرد، کتاب «تغذیه ورزشی (ویرایش سوم) (جلد اول)» است که از سوی انتشارات Human Kinetic در سال 2019 به نویسندگی دکتر آسکر جوکندروب و دکتر مایکل گلیسون منتشر شده بود که با هدایت دکتر مجتبی کاویانی‏‫ به فارسی برگردانده شد.

مترجمین دکتر یونس خادمی، محمدرضا ساده،‌هما حاجی‌صادقی،محمدرسول ذورقی، مریم مهبودی، علی‌اکبر مرادی

مبحث این بخش در خصوص:

بازسازی گلیکوژن
کربوهیدرات یا کربوهیدرات به همراه پروتئین؟

نتایج 20 تحقیق در این متاآنالیزآورده شده است.


نتایج

مقایسه ایزو کالری + تحریک تولید پروتئین
بازسازی گلیکوژن
دریافت کربوهیدرات-پروتئین درمقایسه با مقدار ایزوکالریک (کالری یکسان) کربوهیدرات به تنهایی، سنتز گلیکوژن‌ را در عضله مختل نمی‌کند.

مقایسه غیر ایزوکالری
بازسازی گلیکوژن
افزایش انرژی دریافتی سنتز گلیکوژن راپس ازتمرین افزایش می دهد. سنتز گلیکوژن هنگام مصرف همزمان کربوهیدرات -پروتئین درمقایسه با مصرف همان مقدار کربوهیدرات به تنهایی، بیشتر است.

بازسازی گلیکوژن

میزان انرژی ارائه شده در توصیه های تغذیه ورزشی برای بازسازی بهینه گلیکوژن به مقدار 1.2 گرم به ازای هرکیلوگرم در ساعت، باکاهش کربوهیدرات (0.9 گرم به ازای هرکیلوگرم درساعت) و افزودن مقدار معادل پروتئین (0.3 گرم به ازای هر کیلوگرم در ساعت)، ممکن است کامل ترین بازسازی را پس از تمرین فراهم ‌کند.

اگر علاقه مند به مطالعه بیشتر در منابع خارجی هستین به سایت پویا کتاب (اولین مرجع خارجی منابع علوم ورزشی) مراجعه فرمایید.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by مجتبی کاویانی (@mojtabakaviani_phd)

دیدگاهتان را بنویسید

اسلاید قبلی
اسلاید بعدی

نیاز به ایجاد یک حساب کاربری دارید؟

X