نکات تغذیه­ ای و غذایی در دوران قرنطینه

تغذیه­ ­و غذا در دوران قرنطینه موضوع مهم در این بخش خواهیم پرداخت. انتشارات مبانی (ناشر تخصصی کتب علوم ورزشی) پیشگام در نشر مطالب علمی است این موضوع مهم را به قلم دکتر مجتبی کاویانی (استاد دانشگاه آکادایا کانادا) و مرتضی تاجیک نشر داده است. پس با ما همراه یکی از مطالب علمی ناب باشید.

توجه: مطالب درج شده اختصاصی انتشارات مبانی می‌باشد و تنها با ذکر منبع و نویسنده (دکتر مجتبی کاویانی) قابل استفاده است.

یکی از کتاب‌های بسیار سازنده که در مورد نکات تغذیه­ ­ای و غذایی در دوران قرنطینه می‌توان اشاره کرد، کتاب «تغذیه ورزشی (ویرایش سوم) (جلد اول)» است که از سوی انتشارات Human Kinetic در سال 2019 به نویسندگی دکتر آسکر جوکندروب و دکتر مایکل گلیسون منتشر شده بود که با هدایت دکتر مجتبی کاویانی‏‫ به فارسی برگردانده شد.

مترجمین دکتر یونس خادمی، محمدرضا ساده،‌هما حاجی‌صادقی،محمدرسول ذورقی، مریم مهبودی، علی‌اکبر مرادی
sport nutrition dr kaviyani scaled1234
دکتر مجتبی کاویانی

مبحث این بخش در خصوص:

نکات تغذیه­ ­ای و غذایی در دوران قرنطینه


nutrition quarantine 2
  1. برنامه ­ریزی کنید فقط چیزهایی بخرید که به آن‌­ها نیاز دارید.
  2. در مورد استفاده ازمواد اولیه استراتژیک عمل کنید. اولویت را به مواد غذایی تازه بدهید.
  3. غذاهای خانگی تهیه کنید.
  4. از روش­‌های بهداشتی جهت جا به جایی مواد غذایی استفاده کنید.
  5. به اندازه کافی فیبر مصرف کنید.
  6. به اندازه کافی آب مصرف کنید.
  7. از نوشیدن مقادیر زیاد قهوه غلیظ، چای غلیظ به ویژه نوشیدنی‌­های غیرالکلی حاوی کافئین خودداری کنید.
  8. مصرف نمک، شکر و چربی خود را محدود کنید.
  9. مراقب حجم غذایی که می­خورید باشید.
  10. از مصرف الکل خودداری کنید، یا حداقل مصرف الکل خود را کاهش دهید.

بهترین خریدهای مواد غذایی

  • میوه­‌ها و سبزیجات فریز شده: توت‌­ها، آناناس، انبه و غیره برای اسموتی­‌ها و یا به همراه ماست کم‌­چرب ساده
  • میوه‌­ها و سبزیجات تازه با ماندگاری بالا: پرتقال، گریپ­فروت، موز، کلم بروکلی، هویج ، پیاز و غیره.
  • حبوبات خشک یا کنسرو شده: لوبیا، نخود، عدس و غیره
  • غلات کامل و ریشه های حاوی نشاسته: برنج کامل (سبوسدار) و پاستا،جودوسر،کینوا، سیب زمینی، سیب زمینی شیرین و غیره
  • تخم‌­مرغ: بهتر است به صورت آب­پز مصرف شود تا نیمرو اما بدون نمک و شکر
  • میوه­‌های خشک شده، مغزها و دانه‌­ها
  • شیر: شیر کم­چرب با ماندگاری بالا
  • ماهی (کنسرو شده): تن ماهی ، ساردین و غیره. بهتر است در آب باشد تا در روغن یا آب ­نمک

اگر علاقه مند به مطالعه بیشتر در منابع خارجی هستین به سایت پویا کتاب (اولین مرجع خارجی منابع علوم ورزشی) مراجعه فرمایید.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by مجتبی کاویانی (@mojtabakaviani_phd)

دیدگاهتان را بنویسید

اسلاید قبلی
اسلاید بعدی

نیاز به ایجاد یک حساب کاربری دارید؟

X