اختلالات تغذیه‌ای: از بولیمیا یا پرخوری عصبی چه می دانید؟

اختلالات تغذیه‌ای: از بولیمیا یا پرخوری عصبی چه می دانید؟

مباحث اختلالات تغذیه‌ای که می‌تواند شامل پرخوری عصبی، بولیمیا و یا اختلال خوردن باشد مورد توجه خیلی‌ها است. از آنجایی که انتشارات مبانی (ناشر تخصصی کتب علوم ورزشی) پیشگام در نشر مطالب علمی است این موضوع مهم را به قلم سرکار خانم سمیرا سادات قالیشورانی نشر داده است. پس با ما همراه یکی از مطالب علمی ناب باشید.

توجه: مطالب درج شده اختصاصی انتشارات مبانی می‌باشد و تنها با ذکر منبع و نویسنده (سمیرا سادات قالیشورانی) قابل استفاده است.

یکی از کتاب‌های بسیار سازنده که در حوزه تغذیه ورزشی می‌توان اشاره کرد، کتاب «مکمل‌های غذایی در ورزش و فعالیت بدنی: شواهد، ایمنی و فواید نیروزایی» است که از سوی انتشارات Routledge در سال 2019 به نویسندگی دکتر جی هافمن منتشر شده بود که با هدایت دکتر مجتبی کاویانی‏‫ به فارسی برگردانده شد.

مترجمان سمیراسادات قالیشورانی، مهدیه نورمحمدی‌زرنق، سمانه ابراهیمی، مرتضی جورکش
اختلالات تغذیه‌ای | پرخوری عصبی | بولیمیا | اختلال خوردن

بولیمیا یا پرخوری عصبی نوعی اختلال غذایی است که ناشی از از دست دادن کنترل عادات غذایی و اشتیاق به لاغر ماندن است. بسیاری از افراد این بیماری را با برگرداندن بعد از غذا مرتبط می دانند. اما در مورد پرخوری عصبی چیزهای زیادی بیشتر از این یک علامت است.

در اینجا چند واقعیت  در مورد پرخوری عصبی برای تغییر باورهای غلطی که ممکن است در مورد این اختلال خطرناک تغذیه‌ای داشته باشید به اختصار توضیح می‌دهم

اگر به بیماری پرخوری یا اختلال در خوردن مبتلا هستید ، ممکن است وسواس زیادی در تصویر بدن خود داشته باشید و برای تغییر وزن خود اقدامات جدی انجام دهید. بی‌اشتهایی عصبی باعث می‌شود افراد کالری دریافتی خود را محدود کنند. پرخوری  عصبی باعث بیش از حد خوردن  وسپس برگرداندن غذا یا استفراغ کردن  می‌شود.

پرخوری مصرف مقدار زیادی غذا در مدت زمان کوتاه است. افراد مبتلا به پرخوری عصبی به صورت مخفی پرخوری می کنند و سپس احساس گناه زیادی می کنند. اینها همچنین علائم اختلال پرخوری است. تفاوت در این است که پرخوری شامل رفتارهایی مانند استفراغ اجباری ، استفاده بیش از حد از ملین‌ها یا ادرار آورها یا روزه گرفتن است. افراد مبتلا به پرخوری عصبی ممکن است مدتی به پرخوری و پاکسازی ادامه دهند و سپس دوره هایی از غذا نخوردن را سپری کنند.

اگر به پرخوری عصبی مبتلا باشید ، ممکن است به طور اجباری ورزش کنید. ورزش منظم بخشی طبیعی از یک سبک زندگی سالم است. اما افراد مبتلا به پرخوری عصبی ممکن است با انجام چندین ساعت ورزش در روز این وضعیت را به شدت زیاد  منتقل کنند. این می‌تواند منجر به سایر مشکلات سلامتی شود ، مانند:

  1. جراحات بدن
  2. کمبود آب بدن
  3. گرمازدگی

پرخوری عصبی نیز یک اختلال روانی است.

پرخوری عصبی (بولیمیا) یک اختلال خوردن است ، اما می‌توان از آن به عنوان یک اختلال روانی نیز یاد کرد. طبق انجمن ملی آنورکسیا نرووسا و اختلالات وابسته (ANAD)، اختلالات خوردن مانند پرخوری وخیم ترین کشنده‌ترین شرایط روحی در ایالات متحده است.

این واقعیت به مشکلات سلامتی طولانی مدت و همچنین خودکشی نسبت داده می‌شود. برخی از بیماران مبتلا به پرخوری عصبی نیز افسردگی دارند. پرخوری عصبی می‌تواند باعث احساس شرم و گناه در مورد ناتوانی در کنترل رفتارهای اجباری در افراد شود. این می‌تواند افسردگی قبلی را بدتر کند.

اختلالات تغذیه‌ای | پرخوری عصبی | بولیمیا | اختلال خوردن

هیچ دلیل اثبات شده ای از پرخوری وجود ندارد. با این حال ، بسیاری بر این باورند که رابطه مستقیمی بین وسواس در مورد لاغری و اختلالات خوردن وجود دارد. تمایل به انطباق با استانداردهای زیبایی مانند کاهش وزن سریع  و  تناسب اندام  باعث می شود افراد به عادات غذایی ناسالم بپردازند.

پرخوری ممکن است ژنتیکی باشد.

فشارهای اجتماعی و اختلالات روانی مانند افسردگی فقط دو مورد از علل احتمالی پرخوری است. برخی دانشمندان معتقدند که این اختلال ممکن است ژنتیکی باشد. اگر والدین شما با یک اختلال غذایی مرتبط باشند ممکن است مستعد ابتلا به پرخوری عصبی باشید. هنوز هم مشخص نیست که این به ژن ها یا عوامل محیطی در خانه برمی گردد.

برای مدیتیشن و خواب یک برنامه ریزی منظم داشته باشید و حتما برای کاهش وزن اصولی تحت نظر متخصصین تغذیه  که دارای شماره نظام پزشکی هستند مراجعه کنید

در حالی که زنان بیشتر در معرض اختلالات خوردن ، به ویژه پرخوری عصبی هستند، این اختلال خاص جنسیت نیست و در مردان هم تاثیر گذار است

پرخوری می تواند عواقب جدی برای سلامتی داشته باشد.

این اختلال خوردن (بولیمیا) چیزی بیش از کاهش وزن ناسالم ندارد. هر سیستم در بدن شما برای عملکرد مناسب به تغذیه و عادات غذایی سالم وابسته است. وقتی متابولیسم طبیعی خود را از طریق دویدن و پاکسازی مختل می‌کنید ، بدن می‌تواند تحت تأثیر جدی قرار گیرد.

پرخوری همچنین می‌تواند باعث موارد زیر شود:

  1. کم خونی
  2. فشار خون پایین و ضربان قلب نامنظم
  3. پوست خشک
  4. زخم
  5. کاهش سطح الکترولیت و کمبود آب بدن
  6. پارگی مری از استفراغ بیش از حد
  7. مشکلات دستگاه گوارش
  8. در خانم ها سبب اختلال در چرخه قاعدگی می شود
  9. نارسایی کلیه

 در این اختلال داروهای ضد افسردگی ممکن است کمک کنند. داروهای ضد افسردگی توانایی بهبود علائم پرخوری را در افرادی که افسردگی نیز دارند ، دارند.

پرخوری عصبی قابل درمان است ، اما علائم اغلب بدون هشدار دوباره برمی‌گردند. به گفته ANAD ، از هر 10 نفر فقط 1 نفر به دنبال درمان اختلالات خوردن است. برای داشتن بهترین شانس بهبودی ، نشانه‌های اصلی و علائم هشدار دهنده خود را شناسایی کنید.

به عنوان مثال ، اگر افسردگی عامل اصلی شماست، پس درمان‌های منظم بهداشت روانی را دنبال کنید. دنبال کردن درمان می‌تواند به جلوگیری از عود در پرخوری عصبی کمک کند.

راه حل ایده آل برای حفظ وزن در دراز مدت، یک رژیم مناسب و برنامه ورزشی است. بولیمیا در نهایت باعث اختلال در حفظ وزن طبیعی می‌شود ، که بدن را با اختلال غذا خوردن برای چالش های بیشتری آماده می‌کند.

تلاش برای ایجاد یک تصویر بدن و سبک زندگی سالم یک امر ضروری است. در صورت نیاز به کمک در درمان پرخوری ، بلافاصله به پزشک و متخصصین تغذیه مراجعه کنید

بررسی نحوه انتخاب محصول، مشاهده توضیحات و خرید - آموزش 2

1399-12-07

سومین دوره جایزه کتاب سال 1399

1399-12-07

دیدگاهتان را بنویسید